Wandelmoeders nemen na 154 jaar vrijwilligerswerk afscheid van Op de Bies

19 oktober 2021

De zorg verandert. Maar persoonlijke aandacht zal altijd van onschatbare waarde blijven. Door de inzet van vrijwilligers kan Koraal meer activiteiten voor cliënten organiseren, hun leven verrijken en de wereld net dat kleine stukje groter maken. Bij locaties Op de Bies (gehandicaptenzorg) en Gastenhof (jeugdhulp) maken vrijwilligers dus echt een verschil. Dat iets betekenen voor een ander veel voldoening en energie geeft, bewezen zes vrijwilligers die binnen Op de Bies bekend staan als ‘de wandelmoeders’. Bij elkaar opgeteld hielden ze hun vrijwilligerswerk maar liefst 154 jaar lang vol. Eigenlijk hadden ze zich nog jaren willen inzetten voor de cliënten waar ze zo op gesteld zijn. Maar omdat de wandelmoeders inmiddels op leeftijd beginnen te raken, hebben ze in overleg met Op de Bies besloten om nu echt een stapje terug te zetten. Op 14 oktober werden de wandelmoeders in het zonnetje gezet als dank voor hun jarenlange inzet.

Wandelmoeders, we gaan jullie missen. Maar weet: de dankbaarheid voor jullie inzet is blijvend!
 Op de centrumlocatie van Koraal locatie Op de Bies in Landgraaf ontvingen mevrouw Moonen (29 jaar vrijwilligerswerk). mevrouw Jussen (28 jaar vrijwilligerswerk), mevrouw Brouwers (28 jaar vrijwilligerswerk), mevrouw Amkrautz (27 jaar vrijwilligerswerk), mevrouw Smeets-Wetzelaer (21 jaar vrijwilligerswerk) en mevrouw Van Well (21 jaar vrijwilligerswerk) elk een prachtig boeket. De boeketten werden overhandigd door de cliënten waar ze in de afgelopen jaren een hechte band mee hebben opgebouwd.

Regiodirecteur Lone Linssen sprak de wandelmoeders uitgebreid toe en dankte hen nogmaals voor hun steun en toeverlaat. “Door weer en wind. In goede en in de minder goede tijden. Jullie stonden altijd voor onze cliënten klaar. Om een mooie wandeling te maken over de centrumlocatie of in de buurt. Of door de handen uit de mouwen te steken bij uiteenlopende activiteiten. Maar jullie ondersteuning betekende ook heel veel voor de ouders en verwanten van cliënten. En niet te vergeten: onze medewerkers. We gaan jullie missen. Maar weet: de dankbaarheid voor al jullie inzet is blijvend.”

“Door weer en wind. In goede en in de minder goede tijden. Jullie stonden altijd voor onze cliënten klaar. Om een mooie wandeling te maken over de centrumlocatie of in de buurt. Of door de handen uit de mouwen te steken bij uiteenlopende activiteiten."
Lone Linssen, directeur Koraal regio Parkstad

Door het vertrek van de wandelmoeders is Koraal regio Parkstad per direct op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden om één keer per week een mooie wandeling te maken met cliënten. Daarnaast zijn er talloze andere mogelijkheden om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Bij Koraal kun je vrijwilligerswerk doen dat bij je past.

Wil jij een groot verschil maken in het leven van een ander? Of ken je iemand die zich zou willen inzetten voor onze cliënten? Neem dan vrijblijvend contact op met onze vrijwilligerscoördinator Dave Otten via 06 - 22 20 17 30 of dotten@koraal.nl

Terug naar het overzicht