Wat een ontwikkeling!

24 mei 2023

Olivia krijgt behandeling bij De Hondsberg. Haar ouders hebben over de behandeling het volgende bericht op Instagram geplaatst. Een bericht dat we mogen delen.

"Wat een ontwikkeling!"

"De ontwikkeling van Olivia, wat gebeurt er veel en wat blijft ze ons iedere keer verbazen. Toch willen we iets uitleggen over de ontwikkeling van Olivia en de reden waarom het lukt om deze mooie stapjes te maken.

In Nederland kennen we verschillende niveaus van zorg. De eerstelijnszorg is ons allemaal het meest bekend, de huisarts en de fysiotherapeut die we allemaal weleens gezien hebben. De tweedelijnszorg is zorg waar je een verwijzing voor nodig hebt. Hier werken zorgverleners die gespecialiseerd zijn in hun vakgebied. Denk hierbij aan het ziekenhuis, verpleeghuis, maar ook een instelling waar mensen met een verstandelijke beperking wonen. Daarna is er ook nog de derdelijnszorg. Dit is hoogspecialistische zorg, ook wel de ondersteuners van de tweedelijnszorg genoemd. Enkele academische ziekenhuizen vallen hieronder alsmede specialistische centra.

De Hondsberg is zo'n specialistisch centrum en de VIC (very intensive care) unit waar Olivia verblijft kent een zeer specialistische kennis.

Deze kennis, maar ook deze plek maken dat Olivia in staat is de ontwikkelingen door te maken die er nu zijn. Er is tijd, ruimte, een gedegen team welke haar op de juiste wijze kan begeleiden. En Olivia weet precies wat ze kan verwachten. Er wordt op een ander manier naar Olivia gekeken en ze krijgt een andere benadering. Haar plek is een opname plek, wat ook maak dat je kan kijken tot waar er gegaan kan worden, omdat er ingegrepen kan worden als de situatie escaleert en Olivia zou terugvallen in haar oude gedrag.

We kunnen niks anders zeggen dat we ontzettend trost zijn op de stapjes die Olivia maakt en enorm dankbaar zijn dat ze deze stapjes mag maken. We hopen nog vaak verbaasd te mogen worden!"


 

Terug naar het overzicht