Week van de brandveiligheid bij Maashorst

13 juli 2021

Vanwege de coronamaatregelen was het tijdelijk niet mogelijk om ontruimingsoefeningen te houden met cliënten en personeel. Om toch de brandveiligheid onder de aandacht te houden, is er samen met een aantal kinderen van Maashorst een coronaproof plan bedacht. Het resultaat: De week van de brandveiligheid. Drie dagen lang waren er allerlei activiteiten over brandveiligheid op het terrein van Maashorst.

Met een vlog werd de week van de brandveiligheid aangekondigd. De kinderen, die meegewerkt hadden aan het plan, hadden deze zelf gemaakt. En dat zorgde voor een mooie opkomst!

Dag 1: spannende quiz testen van brandveiligheidskennis

De eerste dag van de week van de brandveiligheid werd afgetrapt met een spannende Kahoot quiz via teams. De quiz was voor het testen van de brandveiligheidskennis van kinderen en natuurlijk ook de groepsleiding. Iedereen heeft hard gestreden voor de toepasselijke prijs het vlammende verrassingspakket. Met daarin o.a. de heetste chips en vlamtosti’s.

Dag 2: brandweersportdag

Op woensdag was er brandweersportdag. Ook deze activiteit was bedacht door de kinderen. Met prachtig weer deden de verschillende groepen zes activiteiten, die allemaal te maken hadden met brandveiligheid. Zo gingen ze in actie met de stormbaan en zochten ze spullen in een ruimte vol rook. Zo konden de kinderen en de medewerkers ervaren waarom dit juist niet de bedoeling is. Natuurlijk gingen ze ook als echte brandweermannen en -vrouwen aan de slag met brandblussers. Alle deelnemers kregen na afloop een mooie medaille met een B erop; Bijzondere Brandblusser!

Dag 3: Bezoek van politie en brandweer

Als knallende afsluiting was er een ontmoeting met de echte helden van nu. De kinderen van Maashorst stonden al ruimt van te voren te trappelen bij het hek op hun komst. Met tekeningen in hun hand en met vragen die de kinderen hadden voorbereid, stonden ze klaar.
Daar kwamen ze dan met sirene aanrijden: de politie en de brandweer!! De kinderen waren erg onder de indruk van die enorme brandweerwagen. Ze mochten in de wagen zitten, spuiten met de brandweerslang en de een echte brandweerhelm op zetten.
Ook de politie maakte grote indruk. Op de sirene drukken en handboeien omhebben waren toch wel spannende activiteiten! 
Omdat dit de echte helden zijn hebben ook zei een mooie medaille gekregen. Met grote dank en applaus reden ze van het terrein af.

Deze echte helden kregen ook een mooie medaille

Een zelfgemaakt instructiefilmpje

Alsof dit nog niet alles was hebben de kinderen zelf ook nog een instructie filmpje gemaakt voor een ontruiming op hun eigen groep. Ze waren de echte sterren! Gefeliciteerd Robijn 1 met de eerste prijs.

Terug naar het overzicht