Meedoen op een manier die bij je past

Participatie

Iedereen wil meedoen in de wereld, ook de cliënten en leerlingen van Koraal. Dat noemen we participatie. Meedoen geeft een goed gevoel en zorgt ervoor dat er uiteindelijk minder zorg nodig is. Het streven van Koraal is namelijk niet om zoveel mogelijk zorg en ondersteuning te bieden. Nee, ons doel is om ervoor te zorgen dat mensen zo zelfstandig mogelijk kunnen meedoen aan de maatschappij.

Meedoen is voor iedereen

Samen met cliënten, leerlingen, ouders en verwanten zoekt Koraal naar hoe iemand op zijn eigen manier maximaal kan meedoen. Dat is voor iedereen anders. De één wil graag meedoen aan een kaartavond in het buurthuis, de ander wil het liefst een baan bij een supermarkt. En weer een ander woont het liefst met anderen, onder begeleiding, in een gewone buurt.

De juiste combinatie van zorg en ondersteuning helpt mensen vooruit. Dat kan zijn op het gebied van vrije tijd: van een spelletjesmiddag binnenshuis tot een vereniging in het dorp vlakbij. Op het gebied van werk: van dagbesteding binnen Koraal tot groenonderhoud op een Koraal-terrein of een begeleide werkplek bij een supermarkt. Of op het gebied van wonen: van wonen in een groep met 24-uurs begeleiding tot zelfstandig wonen met een paar uur begeleiding per week. Of wat leren betreft: van een school op het terrein van Koraal tot een reguliere school, misschien met wat extra begeleiding.

Meedoen is voor iedereen: participatie bij Koraal
Meedoen is voor iedereen: participatie bij Koraal
Meedoen is voor iedereen: participatie bij Koraal

Samen stappen zetten

Soms lijken het kleine stappen die gezet worden, maar ze zijn van grote betekenis voor cliënten en leerlingen van Koraal. Het zijn stappen die we niet alleen zetten, maar met de hulp van bedrijven, verenigingen, gemeenten, woningcorporaties, scholen, en allerlei andere instellingen. En vergeet niet de ervaringsdeskundigen, vrijwilligers en buurtbewoners waar we mee samenwerken.

Koraal zorgt ervoor dat iedereen mee kan doen. Door samen te zoeken naar wat wél kan en vooral door open en eerlijk met elkaar het gesprek aan te gaan.

Meer weten?

Wil je meer weten over Koraal, over onze locaties of over ons aanbod op het gebied van participatie? Bekijk dan eens de flyer 'Meedoen op een manier die bij je past'.

Contactpersonen participatie

Silke Verdam

Register Arbeidsdeskundige

06 - 22 42 54 58
sverdam@koraal.nl

Sharon Auckel

Senior Jobcoach/Participatiecoach
Jr. Ontwikkelaar Strategie & Kennisontwikkeling

06 -18 83 61 12
sauckel@koraal.nl