Ervaren en beleven

Voor cliënten met een een ernstig verstandelijke of meervoudige beperking (EVB, EMB) en ouder wordende cliënten staat daginvulling vaak in het teken van ervaren en beleven. Ook kan deze daginvulling zich richten op stimuleren, in stand houden en ontwikkelen. Wonen en daginvulling vloeien hierbij in elkaar over. Ons aanbod op het gebied van daginvulling is breed en altijd afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van de cliënt.

We werken veel met 'Ervaar het maar'. Hierbij laten we cliënten ruiken, voelen en beleven. Vaak is er een centraal thema dat verschillende activiteiten met elkaar verbindt. Denk bijvoorbeeld aan 'Oud Hollandsche Gebruiken', een thema dat onze ouder wordende cliënten ontzettend aanspreekt. Of aan de hap- en stapdag voor cliënten met een ernstig meervoudige beperking (EMB). Alle activiteiten richten zich dan op dat thema: bakken, voorlezen, zingen en zelfs het knutselen.

St. Anna, Op de Bies en Maasveld besteden ook veel aandacht aan de juiste balans tussen bewegen en ontspannen. Bewegen door samen een wandeling te maken, maar ook door oefeningen te doen tijdens de fitness of bij de fysiotherapeut. Ontspannen door bijvoorbeeld iets lekkers te bakken (of alleen te proeven), te snoezelen of een heerlijke massage te ondergaan.

Op muzikaal gebied kunnen cliënten zich uitleven door naar muziek te luisteren of mee te zingen met een speciale karaoke-pc. En natuurlijk kunnen cliënten bij onze locaties voor gehandicaptenzorg op creatief gebied aan de slag: schilderen, breien, knutselen. Voor cliënten die het fijn vinden om graag kleine (arbeidsmatige) taken uit te voeren zijn er ook voldoende mogelijkheden. Denk hierbij aan sorteerwerk, maar ook het rondbrengen van de post.