Ontspannen

Bij St. Anna, Op de Bies en Maasveld is er altijd iets leuks te doen! Naast een zinvolle daginvulling is het natuurlijk belangrijk dat je in je vrije tijd kunt deelnemen aan activiteiten die je leuk vindt en waarbij je kunt ontspannen. Meedoen aan activiteiten is goed voor je persoonlijke ontwikkeling, het opbouwen van een sociaal netwerk en meedoen aan de maatschappij.

Activiteiten

Bij St. Anna, Op de Bies en Maasveld vinden er elke week meerdere activiteiten plaats. In de algemene ontmoetingsruimten van deze locaties kun je bijvoorbeeld naar de kienavond, naar een karaoke-feest met live band, naar een filmavond, naar het jongerencafé en naar een spellenmiddag. Hier worden ook vaak traditionele vieringen georganiseerd, zoals Sinterklaas, Kerstmis en carnaval.
 

Samen op stap

Natuurlijk ondernemen we ook veel activiteiten buitenshuis. We organiseren bustochten, bezoeken concerten en gaan bijvoorbeeld één keer per jaar met cliënten kamperen op het terrein. Daarnaast organiseren we groepsvakanties en houden we in de zomervakantie een groot feest dat bijna een week lang duurt!

Sporten en bewegen

St. Anna, Op de Bies en Maasveld bieden beweging in de ruimste zin van het woord. Voetballen, zwemmen, tafeltennis, aquajoggen, judo, wielrennen, maar ook wandelen, fietsen en snoezelactiviteiten zoals schommelen en lekker drijven in het zwembad dat voor die gelegenheid extra sfeervol is verlicht en waarbij het water zachtjes bubbelt.

De bewegings-teams van St. Anna, Op de Bies en Maasveld bestaan uit speciaal opgeleide sporttherapeuten. Ze werken in kleine of grotere groepen en vaak ook één op één met cliënten.

Muziek maken

Zingen, een instrument bespelen. Veel cliënten beleven plezier aan het luisteren naar of het maken van muziek. Alleen of samen met andere cliënten. Onze muziekmedewerkers hebben een uitgebreid repertoire. Veel cliënten doen zelf actief mee; ze zingen liedjes of bespelen een instrument. Er zijn ook cliënten die het heerlijk vinden om alleen te komen luisteren. Ook dat kan. Er is een grote variëteit aan muziekgenres, zodat er altijd optimaal op de wensen en voorkeuren van de cliënten kan worden ingespeeld.

Doen wat jij leuk vindt!

De recreatieve activiteiten stemmen we zoveel mogelijk af op wat jij leuk vindt en wat jij nodig hebt om te kunnen ontspannen. Zo organiseren we bijvoorbeeld activiteiten die zich richten op een bepaalde doelgroep (ouderensoos, snoezel-dag, game-avond voor jongeren), maar proberen we ook vragen van individuele cliënten te beantwoorden.

Als jij heel erg van voetbal houdt, zoeken we bijvoorbeeld naar een vrijwilliger die het leuk vindt om samen naar een wedstrijd te gaan. En als enkele bewoners graag een echte pianist zouden willen horen, proberen we dat ook te regelen.