Mooie samenwerking tussen Het DOK & het Stedelijk College Eindhoven

06 november 2019

Woensdag 6 november ondertekenden Annemarie Kreijveld (schoolleider van Het DOK) en de heer Daelmans (plaatsvervangend opleidingsdirecteur SCE) een overeenkomst waarmee het voor leerlingen van Het DOK mogelijk is deel te nemen aan het Praktisch Examen VMBO (Basis beroeps gericht), en/of Kader beroeps gericht voor het Profielvak Economie en Ondernemen.

Tot op heden deden leerlingen via Het Dok staatsexamens. Zij kregen echter geen certificaat voor een profielvak, waardoor het niet mogelijk was om in een leerroute BBL/KBL een volledig diplima te halen. Dat kan nu wel! 

Annemarie: “We zijn blij met deze ondersteuning vanuit het Stedelijk College. Zo kunnen we onze leerlingen de mogelijkheid bieden om een compleet diploma te halen. Zij waren dan ook het uitgangspunt bij het formuleren van de afspraken voor de samenwerking.”

Ook in het delen van expertise tussen de beide scholen zijn inmiddels stappen gezet. Voor de toekomst geven beide kartrekkers aan dat nog veel meer mogelijkheden te ontdekken zijn om elkaar te ondersteunen en kinderen vooruit te helpen.

Terug naar het overzicht