Samen de zomer door dankzij helpende handjes op Maasveld

30 januari 2024

De begeleiders op de woongroepen van Maasveld doen dagelijks hun uiterste best om de zorg voor de bewoners vorm en inhoud te geven. Zij zorgen voor een fijne dag voor de bewoners. De zomer is een drukke periode: in verband met vakantieroosters is het soms lastig de bezetting rond te krijgen. Hierdoor is er minder ruimte voor persoonlijke aandacht voor de bewoners, leuke activiteiten en uitstapjes. Om iedereen een fijne zomer te bezorgen, is er een speciaal ‘reisbureau’ in het leven geroepen. De bewoners van Maasveld konden hier een excursie aanbieden.

‘Samen van betekenis zijn’ kreeg handen en voeten, doordat medewerkers, verwanten én vrijwilligers zich konden opgeven voor het leiden van een excursie met één of meerdere bewoners. Dit resulteerde in plezier voor zowel de bewoners van Maasveld als de leiders van de excursies. Bijkomend voordeel: minder belasting op de groepen! En de medewerkers die normaal in hun dagelijks werk niet direct bij het primaire proces betrokken zijn, kregen op deze manier ook wat meer binding en gevoel bij wat zich op de groepen afspeelt. Samen hebben we gezorgd voor een fijne zomer!


 

Wiesje Bressers over de alternatieve picknick met Lars, Gerrie en Cindy: “Het regende pijpenstelen op de dag van onze excursie. Dus in plaats van te picknicken, zijn we buiten de deur gaan lunchen bij een restaurant waar de bewoners nog niet eerder waren geweest. Het plezier begon al op de parkeerplaats, waar de auto opgeladen moest worden. Binnen vertelde Gerrie vol trots over zijn werk in het winkeltje op Maasveld. We hebben gezellig gekletst, gelachen en gesmuld.”

Natasja de Lange: “Gerrie en ik zijn gaan fietsen op de duofiets en maakten een tussenstop voor een cappuccino met vlaai. Ik ken Gerrie al twintig jaar, maar we hadden elkaar een tijd niet gezien. We vonden het allebei heel erg leuk om op deze manier samen de dag door te brengen en bij te praten".

Terug naar het overzicht