“Werken met TIC daagt je uit om nieuwsgierig te zijn naar het verhaal van de ander”

27 januari 2022

“Hoi, ik ben Carlijn Jaanen en ik werk als regiebehandelaar bij Koraal locatie De La Salle, waar ik betrokken ben bij behandelgroepen op de locatie en bij gezinshuizen. Op dit moment zijn we bij Koraal bezig met het op de kaart zetten van Trauma Informed Care (TIC). Ik ben ontzettend enthousiast over deze werkwijze en ik kan me bijna niet voorstellen dat iemand zich hier niét in kan vinden."

Carlijn Jaanen Koraal - Trauma Informed Care

Carlijn Jaanen, regiebehandelaar bij Koraal locatie De La Salle.
 "TIC daagt je uit om zonder oordeel nieuwsgierig te zijn naar het verhaal van de ander en daarbij aan te sluiten. Om anders naar gedrag te kijken. Van ‘wat is er mis met je’ naar ‘wat is jou eigenlijk overkomen en wat is jouw verhaal?’ Daarnaast vind ik het mooi dat de focus meer komt te liggen op de samenwerking tussen de hulpverlener, de jongere en het systeem. Hierin ligt wat mij betreft de basis voor het leveren van goede ondersteuning, op basis van verbinding en gelijkwaardigheid.”

“Door te werken met TIC worden wij als hulpverlener uitgedaagd om nog meer naar onszelf te kijken in de interactie met jeugdigen en de mensen om hen heen. Ik gun het iedere pedagogisch medewerker om ook op deze manier bezig te zijn met je eigen persoonlijke ontwikkeling. Werken met TIC laat zien dat de wetenschap ook echt daadwerkelijk naar de praktijk wordt vertaald. Op de behandelgroepen én in thuissituaties, daar waar het uiteindelijk toch allemaal gebeurt!”
 Meer weten over Trauma Informed Care? Kijk dan eens op deze pagina met ervaringsverhalen!

Terug naar het overzicht