Hoe kun je bij ons wonen?
Koraal locatie Op de Bies

Hoe kun je bij ons wonen?

Wonen bij Op de Bies kan op verschillende manieren. Dat hangt helemaal af van jouw wensen en behoeften. Maar ook van jouw leeftijd. Zo hebben we woningen voor kinderen, jongeren, volwassenen én senioren. Je kunt bij Op de Bies begeleid zelfstandig wonen, maar ook met extra ondersteuning en zelfs helemaal beschermd. Samen met jou en je naasten bespreken we wat voor jou de beste woonvorm is. Op deze pagina kun je alvast kijken naar de mogelijkheden. Wil je meer weten? Neem dan contact op met één van onze zorgmakelaars.

24-uurs zorg

Heb je veel hulp en zorg nodig? Bijvoorbeeld omdat je ernstig meervoudig beperkt (EMB) bent. Op de Bies heeft speciale woningen op het terrein voor mensen met een ernstige verstandelijke en meervoudige beperking. Onze medewerkers hebben veel ervaring met verplegen en verzorgen en werken goed samen met de artsen en de medische dienst van Op de Bies. De woningen zijn van alle gemakken voor voorzien. Denk aan tilliften, snoezelruimtes, een hoog-laag bad en gemakkelijke toegang tot ons zwembad. Wij vinden het belangrijk dat jij lekker in je vel zit en jij je bij ons thuis en veilig voelt.

Intensieve begeleiding

Je wilt het liefste thuis wonen, maar soms is je gedrag zo moeilijk te begrijpen dat jij en je ouders extra zorg en ondersteuning nodig hebben. Bij Op de Bies hebben we woongroepen speciaal voor kinderen en jongeren (tot 18 jaar) met complexe gedragsproblemen, in combinatie met een lichte, matige of ernstige verstandelijke beperking. Het gedrag van deze kinderen is zo moeilijk te begrijpen, dat zij niet thuis  wonen, maar bij Op de Bies. Het belangrijk is dat je kunt wonen in een woning met structuur, rust en personeel die jou begrijpt. Ook is het fijn om zoveel mogelijk dezelfde begeleider te hebben die weet wat je bedoelt en wat je nodig hebt.

Zorg voor ouderen

Iedereen wordt ouder. Onze medewerkers zorgen dat het rustig en gezellig is in de woning of op de dagbesteding. Voor deze bewoners heeft Op de Bies meerdere woningen waar senioren gezamenlijk wonen. Samen gaan we naar de oudersoos of bezoeken we andere activiteiten. Denk aan samen koken en bakken, muziek maken en een bezoek van de pastoraal medewerker.

Zorgmakelaars

Wil je meer weten over wonen bij Op de Bies? Neem dan contact op met één van onze zorgmakelaars. Hieronder vindt u hun contactgegevens.

Peggy van de Graaf

06 - 22 78 55 03
pgraaf@koraal.nl

Karin Willems

06 - 22 91 03 37
kwillems@koraal.nl