Koraal locatie Op de Bies

Wat kun je bij ons doen?

Met zinvolle en leuke activiteiten je dag invullen. Bij Op de Bies is net dát belangrijk bij het bieden van de juiste zorg en ondersteuning. Samen met jou kijken we naar activiteiten die aansluiten bij jouw mogelijkheden, vaardigheden en behoeften, om zo samen een goede dagbesteding in te vullen. Kijk hier alvast naar de mogelijkheden. Meer weten over onze dagbesteding? Bekijk alvast de mogelijkheden op deze pagina.

Naar school

Samen met St. Jan Baptist, school voor Speciaal Onderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs, bieden we bij Op de Bies onderwijs op onze eigen locatie. Kinderen die om uiteenlopende redenen (gedragsproblemen, angst, emotionele/sociale/cognitieve beperkingen) niet naar school kunnen, kunnen bij Op de Bies naar school. De lessen worden in nauwe samenwerking met een leerkracht en onderwijsondersteuner van Jan Baptist en de begeleiding van Op de Bies ontwikkeld. Onderwijs en zorg hebben hun kennis en kunde nadrukkelijk gebundeld.

Lees meer over de samenwerking tussen Op de Bies en St. Jan Baptist

"De kinderen zijn in één jaar enorm in ontwikkeling gegroeid. Je ziet dat ze plezier in school hebben, ze zitten lekkerder in hun vel, voelen zich gewaardeerd en maken stappen.”


Begeleider Janieke van Selst

Begeleid werken

Kun jij zelfstandig werkzaamheden uitvoeren. Instructies en voorbeelden omzetten in handelen. Dan is begeleid werk een dagbestedingsvorm die bij jou past. Op de Bies biedt op verschillende locaties in de regio Parkstad een beschermde werkomgeving. De mogelijkheden op het gebied van begeleid werken zijn divers. Zo kun je een steentje bijdragen aan het dagelijkse reilen en zeilen van Op de Bies.

Hierbij kun je denken aan:

  • werken in de keuken van Op de Bies
  • helpen bij het magazijn en in de transport van Op de Bies
  • koffie uitdelen in het hoofdgebouw van Op de Bies
  • bestelling rondbrengen in en rondom het terrein van Op de Bies
  • Met ondersteuningkun je ook aan de slag bij bedrijven in de omgeving van Op de Bies, bijvoorbeeld bij een grote supermarkt.

Koraal Media

Dagbesteding bij Koraal Media is op een leuke, zinvolle professionele manier werken aan een gezamenlijk eindproduct. Een product waarover bewoners, begeleiding en hun opdrachtgever (Koraal, Op de Bies of een opdrachtgever van buiten) tevreden zijn. Koraal Media timmert flink aan de weg. Inmiddels hebben zo’n dertig mensen (bewoners van Op de Bies én mensen die zelfstandig of thuis wonen) dagbesteding bij Koraal Media en dat met veel plezier. Dat kan ook niet anders, want de werkzaamheden bij Koraal Media zijn dynamisch, afwisselend en dragen bij aan de ontwikkeling van mensen.

Lees het artikel van Sven...

“Ik moet oppassen dat het niet te druk in mijn hoofd wordt. Daar moet ik bij het werk op de redactie ook goed op letten. Mijn begeleider zorgt ervoor dat ik niet te veel klusjes tegelijk doe. Dat doet hij heel goed.”
Sven Berends

Meer activiteiten

Voor zover een greep uit onze activiteiten. Wil je weten wat je nog meer kunt doen bij Op de Bies? Bekijk dan eens onze overige activiteiten op het gebied van dagbesteding in de onderstaande flyer of neem contact op met jobcoach Sharon Auckel.

Jobcoach Sharon Auckel

06 - 18 83 61 12
sauckel@koraal.nl