Koraal locatie St. Anna

Hoe kun je bij ons wonen?

Wonen bij St. Anna kan op verschillende manieren. Dat hangt helemaal af van jouw wensen en behoeften. Maar ook van jouw leeftijd. Zo hebben we woningen voor kinderen, jongeren, volwassenen én senioren. Je kunt bij St. Anna zelfstandig wonen, maar ook met meer begeleiding en zelfs helemaal beschermd. Samen met jou en je naasten bespreken we wat voor jou de beste woonvorm is. Kijk hier alvast naar de mogelijkheden.

Beschermd wonen

Heb je veel hulp of zorg nodig, dan kun je bij St. Anna beschermd wonen. Je woont dan in een speciale woning op het terrein van St. Anna. Beschermd wonen is er speciaal voor kinderen, volwassenen en ouderen met een ernstig verstandelijke of meervoudige beperking. En voor ouderen met gedragsproblemen. Er is 24 uur per dag zorg en begeleiding aanwezig. We helpen je bij alle dingen van de dag, zoals de verzorging, het huishouden en bij gezamenlijke activiteiten.

Begeleid wonen

Natuurlijk wil je het liefst thuis wonen, maar vanwege je verstandelijke en/of lichamelijke beperking is het beter om bij St. Anna te wonen. Bij ons krijg je de ondersteuning die je nodig hebt. We noemen dat begeleid wonen. Je woont in een van onze moderne buitenwoningen of op onze centrumlocatie in Heel. Je hebt een eigen kamer en er zijn gemeenschappelijke ruimtes waar je samen met je medebewoners allerlei leuke dingen kunt doen. Samen koken en gezellig eten bijvoorbeeld of televisie kijken. De begeleiding is altijd in de woning aanwezig.

Op weg naar zelfstandig wonen

Je hebt een verstandelijke beperking en wilt graag op jezelf wonen. Dat kan bij St. Anna prima. Er zijn verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld wonen in een appartement op onze centrumlocatie of gekoppeld aan een groepswoning in de wijk. Daarnaast heeft St. Anna De TOETS. De TOETS huurt een appartement voor je waarin je zelfstandig kunt wonen. Je krijgt daarbij twee jaar lang ondersteuning van een van onze begeleiders. Na die twee jaar bekijken we samen of je alleen verder kunt. Is dat zo, dan zetten we het huurcontract van het appartement op jouw naam. Uiteraard kun je ook na die twee jaar begeleiding van St. Anna krijgen.


"Lekker uitgebreid lunchen met groepsgenoten van mijn eigen leeftijd. En dan praten over vroeger. Daar verheug ik me elke dag opnieuw op!"

Zorgmakelaars

Wil je meer weten over wonen bij St. Anna? Neem dan contact op met onze zorgmakelaars Yvonne of Kira. Hieronder vind je hun contactgegevens.

Yvonne Curfs

0475 - 57 97 00
06 - 53 12 86 34
ycurfs@koraal.nl

Kira Giesen

0475 - 57 97 00
06 - 20 35 22 66
kgiesen@koraal.nl