Wij helpen jou en je gezin verder in jullie vertrouwde omgeving

Intensieve Thuisbehandeling (ITB)

In een gezin met opgroeiende kinderen blijven er voortdurend dingen veranderen. Alle kinderen ontwikkelen zich op hun eigen manier en dat vraagt vanuit opvoedkundig perspectief het een en ander van de ouders, die ook hun eigen verhaal hebben. Wanneer er daarbij ook gedragsproblemen of moeilijkheden in de ontwikkeling spelen, kan dat ervoor zorgen dat gezinnen in de problemen raken of op den duur zelfs helemaal vastlopen. Herken jij dit verhaal? Dan kan Koraal je mogelijk helpen via Intensieve Thuisbehandeling.

Intensieve Thuisbehandeling (ITB) is een tijdelijke behandelvorm waarbij jouw gezin met de ondersteuning van de behandelaren van Koraal werkt aan herstel. De ondersteuning wordt na verloop van tijd stap-voor-stap afgebouwd totdat het moment bereikt is waarbij jullie weer met vertrouwen verder kunnen als gezin.

Dit zijn enkele voorbeelden van doelen die we samen met behulp van Intensieve Thuisbehandeling kunnen bereiken:

  • Leren hoe je beter kunt aansluiten op wat je kind nodig heeft in zijn of haar ontwikkeling.
  • Leren hoe je je kind kunt ondersteunen bij het reguleren van gedrag en emoties.
  • Leren hoe jullie als gezin meer in controle kunnen blijven wanneer jullie worden geconfronteerd met problemen of lastige situaties.
  • Ervoor zorgen dat je kind, andere gezinsleden en jijzelf meer vertrouwen krijgen in wat jullie samen kunnen bereiken.
  • Een beter beeld krijgen van wat er allemaal mogelijk is, maar ook van wat er misschien (tijdelijk) niet haalbaar is

Aan de slag

Bij de Intensieve Thuisbehandeling (ITB) werken we samen aan jouw werkdoelen en aan die van je gezin. Wil je meer weten over hoe wij je gezin verder kunnen helpen? Neem dan contact op met één van onze  cliëntenbureaus.