Op jezelf wonen met begeleiding

Ben je zestien jaar of ouder? Heb je een beperking? Wil je straks op jezelf gaan wonen. Wij helpen je! Want op jezelf wonen, is leuk. Maar er komt ook veel bij kijken. Daarom woon je eerst een tijdje begeleid bij Koraal. Op jezelf, maar wel met onze hulp. 

Je ervaart hoe het is om zelfstandig te wonen, om zelf keuzes te maken. Je leert ook hoe om te gaan met deze verantwoordelijkheid. Het grootste deel van de week ben je alleen in huis met je huisgenoten maar als je hulp nodig hebt kun je dit vragen aan de groepsleiding. De groepsleiding is niet 24 uur aanwezig. Dus je moet goed plannen en duidelijke afspraken maken.

Onze medewerkers van De La Salle (Koraal-regio Noord-Oost Brabant), Gastenhof (Koraal-regio Parkstad) en St. Anna (Koraal-regio Noord- en Midden Limburg) helpen je steeds nieuwe stappen te zetten. Stappen op weg naar een zelfstandig leven. In je eigen huis. 

Ik leer van alles. Gezond koken, mijn huur op tijd betalen, vrienden maken en nee zeggen tegen vervelende mensen.
Marcia

Bij onze locaties

Op jezelf wonen met begeleiding is een ondersteuningsvorm die we aanbieden bij onze locaties De La Salle, Gastenhof regio Parkstad en St. Anna. Klik op onderstaande blokken om rechtstreeks door te gaan naar de informatiepagina's van deze locaties.