De Singel Breda

De Singel

De Singel is een school voor gespecialiseerd onderwijs in Breda, voor leerlingen met gedrags- of psychiatrische problemen. De leerlingen zijn in de leeftijd van 4 t/m 13 jaar. Zij functioneren op een moeilijk lerend niveau. De school biedt ondersteuning op maat, bij zowel leren als gedrag.
Meer weten?

Telefoon: 076 - 523 19 99
E-maildesingel@koraal.nl
Schoolleider: Claartje Bierkens

De Singel

Wij vinden het belangrijk dat jij je prettig voelt op school. Daarom kijken we naar wat jij kan en wat bij jou past. Waar haal jij plezier uit? Zo ontdekken we jouw behoeften en talenten. Daar spelen we op in. We stemmen het onderwijs daarop af. Door jouw succeservaringen te benoemen, krijg je steeds meer zelfvertrouwen. En ga je met plezier naar school.

We vinden het belangrijk dat iedereen met respect met elkaar omgaat. We oefenen daarom veel met sociale vaardigheden in de klas. Zodat je leert hoe je je rustig kunt gedragen, een ander uit laat praten, je je kunt inleven in een ander. We vinden het ook belangrijk dat je je eigen grenzen leert aan te geven, voor jezelf kunt opkomen. En hoe je jezelf kunt redden. We oefenen met zelfstandig gedrag. We stimuleren je op een positieve manier. In kleine stapjes leer je hoe je steeds verder komt.

Ontwikkelen in kleine stapjes

Meer weten?

Heeft u als ouder/vertegenwoordiger vragen over De Singel? Dan kunt u terecht bij de collega's van onze school. De eerste contactpersonen hiervoor zijn onze schoolleider Claartje Bierkens en onze intern begeleider en ondersteuner van de schoolleider Lisette van Leeuwen. Onze school is van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 16.30 uur.

T 076 - 523 19 99
M desingel@koraal.nl

Adres:
Adriaan van Bergenstraat 428
4811 SZ Breda