Koraal locatie Maasveld

Hoe kun je bij ons wonen?

Wonen bij Maasveld betekent wonen op een mooi terrein met moderne en ruime woningen, veel ruimte en bijzondere voorzieningen. Zoals een gezellige boerderij en een eigen bakkerij die dagelijks brood en broodjes bakt met en voor de bewoners. Daarnaast heeft Maasveld een aantal woningen in de wijk Heugem, dichtbij de Maas.

Zorg en ondersteuning

De meeste bewoners van Maasveld hebben niet alleen een verstandelijke beperking, maar zijn ook lichamelijk bepekt en/of hebben psychiatrische of gedragsproblemen. Dat betekent dat veel van onze bewoners veel zorg en ondersteuning nodig hebben. Meestal wel 24 uur  per dag. Wil je meer weten over wonen bij Maasveld? Lees dan gauw verder of neem contact op met onze zorgmakelaars Esther Rhoen of Ank Loozen. Hun contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

Thuis wonen en dagbesteding bij Maasveld

Je woont thuis of zelfstandig en komt voor dagbesteding naar Maasveld. Samen met jou en je familie kijken we welke dagbesteding het beste bij jou past. Ben je graag buiten en houd je van dieren, dan is onze boerderij misschien iets voor jou of kunnen we je begeleiden naar passend werk in de groenvoorziening op ons terrein. We kijken namelijk niet alleen naar de best passende dagvoorziening, maar ook of je je bij Maasveld verder kunt ontwikkelen. Voorbeelden hiervan vind je op de pagina 'Wat kun je bij ons doen?' Daar vind je ook een uitgebreide brochure waarin je kunt lezen welke dagbesteding Maasveld heeft.

Wonen als je intensieve zorg & ondersteuning nodig hebt

Als je veel en intensieve zorg nodig hebt in het leven van alledag dan kan Maasveld je helpen. Wij ondersteunen in de dagelijkse dingen, zoals douchen, aankleden en eten, maar ook met dagbesteding op maat, goede medische zorg, fysiotherapie, logopedie en ondersteuning van gedragswetenschappers. Voor bewoners met een ernstig meervoudige beperking heeft Maasveld moderne woningen waar maximaal acht bewoners leven en dag en nacht ondersteund worden.

Gedragsproblemen en begeleiding

Eind 2014 zijn nieuwe patiowoningen gebouwd speciaal voor bewoners die te maken hebben met gedragsproblemen en behoefte hebben aan intensieve begeleiding, een rustige en gestructureerde leefomgeving en gedragsregulering. Elke woning biedt plek aan acht bewoners. Je hebt een eigen kamer of appartement en een tuintje. Er is ook een gezamenlijke woonkamer. In de woningen leven de apart van je medebewoners vooral apart van elkaar.

Ze zijn met zichzelf bezig en leven volgens een eigen dagprogramma. Het is de kunst die programma’s zo te matchen dat bewoners elkaar tegenkomen waar het kan, maar dat het niet hoeft als het niet kan. Daarnaast streeft de begeleiding ernaar om bewoners op momenten ook in de groep op te nemen. De begeleiders hebben een verpleegkundige of een agogische achtergrond. Daarnaast hebben ze aanvullende, gespecialiseerde opleidingen en trainingen gevolgd, onder andere op het gebied van autisme en psychiatrie.

"Ik ben lid van de Bewonersraad en kom op voor mezelf en mijn medebewoners. Ik ga graag naar de dagbesteding en ik knutsel graag"
Petra Consten

Zorgmakelaars

Wil je meer weten over wonen bij Maasveld? Neem dan contact op met onze zorgmakelaars Esther of Ank. Hieronder vind je hun contactgegevens.

Esther Rhoen

06 - 20 35 24 02
erhoen@koraal.nl

Ank Loozen

06 - 53 34 62 78
aloozen@koraal.nl