Koraal locatie Maasveld

Wat kun je bij ons doen?

Bij Maasveld kun je terecht voor wonen, leren en werken. Dit betekent dat we altijd samen met jou en je naasten kijken naar wat voor jou de beste woonvorm en ondersteuning is. Verder vinden wij het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen. We kijken samen met jou waar je goed in bent en wat je zou willen bereiken. Meedoen is een belangrijk woord bij Maasveld. Misschien ben je op zoek naar een passende school of opleiding? Of wil je aan het werk? Dat kan bij Maasveld, maar ook daarbuiten. Bekijk alvast de mogelijkheden op deze pagina.

Bakkerij

Tarwebrood, volkorenbrood, witte brood en broodjes! De bakkers van Maasveld staan dagelijks garant voor ambachtelijk, ovenvers brood. Bovendien valt hun brood ook nog regelmatig in de prijzen! Een team om trots op te zijn. En dat team bestaat vooral uit bewoners van Maasveld onder de bezielende leiding van een professioneel opgeleide bakker, die naast zijn bakkersopleiding ook is opgeleid in het werken met onze bewoners. Iedere medewerker van de bakkerij, en dat zijn er zo’n 22, heeft zijn of haar eigen taak. Zo zijn er medewerkers die prima met de digitale weegschaal overweg kunnen. Anderen snijden het brood en weer iemand anders brengt dagelijks het versgebakken brood op Maasveld rond.

Boerderij

De boerderij van Maasveld is voor veel bewoners en medewerkers een geliefde plek. Onder het afdak kun je in de zomer en winter buiten zitten en genieten van de typische boerderijgeluiden om je heen. Het gekakel van de kippen, het gemekker van de geiten en het gehinnik van het paard.

Aan de grote buitentafel is altijd wel iemand bezig. Met jam maken bijvoorbeeld of met een breiwerkje om de bomen van gekleurde versieringen te voorzien. Al met al biedt de boerderij aan zo'n 50 bewoners van Maasveld een prachtige daginvulling. Je kunt kiezen uit een groot aantal bezigheden, passend bij je mogelijkheden en bij wat je zelf leuk vindt.

Dagbesteding voor ernstig meervoudig beperkte bewoners

Een deel van onze bewoners is Ernstig Meervoudig Beperkt (EMB). Ook voor deze bewoners zoeken wij naar een passende invulling van hun leven. Veelal hebben mensen die ernstig meervoudig beperkt zijn, veel baat bij een rustige en respectvolle manier van contact maken en bij het aanbieden van prikkels die passen bij hun belevings- en leefwereld.

Bij Maasveld werken we met verschillende methodieken, die speciaal afgestemd zijn op deze ernstig beperkte bewoners. Zoals de methodieken MOVE en Shantala Speciale Zorg, waarbij het vooral gaat om de juiste benadering, bejegening en aanraking van EMB-bewoners. Daarnaast werken we met Ervaar het Maar, waarbij we bewoners laten ruiken, voelen en beleven. Snoezelen is een mooi voorbeeld van Ervaar het Maar. Maasveld beschikt over een mooie ingerichte snoezelruimte waar bewoners graag komen en verblijven.

Meer weten?

Voor zover een greep uit onze activiteiten. Wil je weten wat je nog meer kunt doen bij Maasveld? Bekijk dan eens onze overige activiteiten op het gebied van dagbesteding in de onderstaande flyer of neem contact op met jobcoach Sharon Auckel.

Jobcoach Sharon Auckel

06 - 18 83 61 12
sauckel@koraal.nl