Het Aventurijncollege

Het Aventurijncollege is een school voor voortgezet gespecialiseerd onderwijs in Bergen op Zoom. De school is gericht op leerlingen tussen 12 en 18 jaar met vmbo-niveau die extra ondersteuning nodig hebben op gedrag en/of sociaal-emotionele ontwikkeling. Zij krijgen een gespecialiseerd programma van onderwijs en vaak ook zorg.
Meer weten?

Telefoon: 0164 - 26 07 44
E-mail: aventurijncollege@koraal.nl
Schoolleider: Ralph Sebregts

Het Aventurijncollege

Op onze school vinden we een positieve sfeer belangrijk. We kijken naar jouw mogelijkheden en talenten. We stemmen het onderwijs af op wat passend voor jou is. De leerstof is natuurlijk belangrijk. Maar daarnaast is er ook veel aandacht voor lessen over jouw sociaal-emotionele ontwikkeling. Hierin leer je zelfstandig te werken, initiatief nemen en zelfredzaamheid. Dat is belangrijk op school, maar ook in je sociale leven en later als je een baan krijgt.

We zijn sinds een aantal jaren bezig met School Wide Positive Behavior Support. We leren jou op een positieve manier welke regels er zijn en welk gedrag we van jou verwachten. We bespreken dit in de klas en gaan er praktisch mee aan de slag. We motiveren jou om dit gedrag te laten zien. Dit heeft een positief effect in de klas, we zien dat leerlingen elkaar ook stimuleren en motiveren. Het zorgt voor een fijne sfeer op school en meer rust in de klas.

Kom naar de open dag!

Op 31 januari 2024 ben je van harte welkom tijdens de open dag van Het Aventurijncollege. Van 16.00 tot 20.00 uur laten we je graag ons gebouw zien en informeren we je over de mogelijkheden die Het Aventurijncollege te bieden heeft. We kijken uit naar je komst!

"Ik vind het prettig dat de school rekening houdt met de verschillen tussen leerlingen".

Meer weten?

Heeft u als ouder/vertegenwoordiger, of als leerling zelf, vragen over Het Aventurijncollege? Dan kunt u terecht bij onze schoolleider Ralph Sebregts. Onze school is doordeweeks telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 16.30 uur. Op woensdag en vrijdag zijn we tot 15.30 uur bereikbaar.

T 0164 - 26 07 44
E aventurijncollege@koraal.nl

Adres
De Verlenging 10
4616 AX  Bergen op Zoom

Volg ons op Social Media