Polikliniek

Soms zijn de problemen thuis of op school zo groot dat je er als gezin niet meer uitkomt. Dan is het fijn om hulp te krijgen van ervaren professionals. Bij de polikliniek kijken we samen met jou en je ouders wat er aan de hand is en wat er nodig is. Daarvoor zetten we zeer specialistische zorg in, waarbij je thuis blijft wonen. 

Observatie en diagnostiek bij complexe problemen
We gaan met elkaar in gesprek om te kijken wat er met je aan de hand is en waar de problemen vandaan komen. Ook kijken we hoe het thuis en op school gaat en krijg je onderzoeken en testen. Zo vormen we samen met de mensen uit je omgeving een compleet beeld en krijgen jullie adviezen voor verdere hulp, begeleiding of behandeling. Deze adviezen zijn voor jou, je ouders, leerkrachten en andere hulpverleners. 

Behandeling 
Bij de polikliniek kunnen we jou en je gezin ook behandelen. Samen met jou, je ouders en eventueel andere mensen kijken we samen wat er nodig is. Hierbij kijken we niet alleen naar wat er moeilijk en lastig is, maar ook naar wat er goed gaat.  Wij bieden bijvoorbeeld behandelingen: 

  • om nare gebeurtenissen een plek te geven: traumatherapie. Bijvoorbeeld EMDR, vaktherapie, therapie gericht op emotie en communicatie (EFT); 
  • om onderlinge problemen thuis aan te pakken. Bijvoorbeeld systeemtherapie, gezins-PMT, ouder-kind interactie bewegingsspel (OKI-B); 
  • hoe een prettiger contact met anderen aan te gaan. Bijvoorbeeld psychomotorische therapie (PMT), beweging als houvast, beeldend vormen; 
  • voor een gezonde seksuele ontwikkeling (seksuologie). 

Aanmelden

Wij vragen u dit aanmeldformulier in te vullen en toe te sturen. Na ontvangst van uw aanmelding nemen we contact met u op.   

Heeft u vragen over de aanmelding? Neem dan contact met op met ons cliëntenbureau via 013 - 52 32 826 of via clientenbureauhb@koraal.nl. Onze medewerkers zijn elke werkdag bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur.

.