Poli Gastenhof

Wie zijn we?

We kunnen ons voorstellen dat een bezoek aan de Poli van Gastenhof best wel spannend is. Je wilt natuurlijk heel graag weten wie wij zijn en wat we doen. En vooral... wat we voor jou en je ouders kunnen betekenen? Op de pagina's hieronder stellen we ons al kort aan je voor. 

Philippe Collin

Ik ben kinderpsychiater. Dit is een moeilijk woord om te zeggen dat ik een praat- en speeldokter ben. Kinderen komen bij mij om te praten en soms samen spellen of taken te doen, zodat ik kan kijken wat er aan de hand is. Ik ben gespecialiseerd in psychiatrie bij kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en genetische syndromen. Omdat ik een dokter ben, schrijf ik ook medicijnen voor als dat nodig is.

Baukje Bergs

Ik ben GZ-psycholoog. Kom je voor het eerst bij de Poli Gastenhof, dan kan het zijn dat je mij ziet. We hebben dan samen een intakegesprek. In dit gesprek maken we kennis met elkaar en vertel je mij over jezelf. Daarna bespreek ik met collega's hoe wij jou het beste kunnen helpen. Dat bespreek ik vervolgens weer met jou en samen bekijken we waar jij aan wilt werken en wat je wilt leren. Ik of een van mijn collega's helpen jou daar bij. We noemen dat therapie. Soms praten we ook met je ouders of gaan we op bezoek bij je school. We doen dat om jou verder te helpen, zodat jij jouw doelen kunt bereiken.

Hans van Baarsen

Ik ben sociaal psychiatrisch verpleegkundige, afgekort SPV. Ik heb verschillende taken. Meestal leer ik jou en je ouders of verzorgers kennen via een kennismakingsgesprek. Door dit gesprek en door te kijken hoe jij doet, leer ik jou een beetje kennen en kan ik horen waar jij en/of je opvoeders zich zorgen over maken. Met mijn team bespreek ik wat wij het beste voor jou en je opvoeders kunnen doen. Als het nodig is, kom ik ook thuis of bij jou op school kijken. Plekken die belangrijk voor je zijn. Als we samen besluiten om een behandeling te starten (en meestal is dit vanuit thuis) kan het zijn dat ook nog andere mensen van ons team een keer met je praten, zodat jij de beste behandeling krijgt die nodig is.

Maria Friedrich

Ik ben speltherapeut. Mijn werk is spelen met kinderen om hun te helpen. Als ik met jou speel kan ik kijken wat je al goed kan, maar ook wat je moeilijk vindt of nog kunt leren. Ik merk ook waar je last van hebt of wat je verdrietig maakt. Dat helpt om samen met mijn collega ’s uit te zoeken wat er aan de hand is en wat jou het beste kan helpen. Er zijn dingen die jou ongelukkig kunnen maken en ervoor kunnen zorgen dat je je niet meer fijn voelt. Dan kan spelen met een therapeut helpen. Als je speelt kun je je eigen verhaal op je eigen manier laten zien. Ik speel mee om je te helpen als het moeilijk is en om samen oplossingen te vinden. Spelen om je problemen mee op te lossen noemen we speltherapie.

Iborah Oomen

Ik ben Psychologisch Testassistent. Als Psychologisch Testassistent heb ik een ondersteunende rol in de psychologie en psychiatrie. In opdracht van mijn collega’s verricht ik onderzoeken, zowel intelligentie als neuropsychologisch. Bij deze onderzoeken worden allemaal korte en leuke taakjes door de jongere uitgevoerd en voer ik in de tussentijd een observatie uit. Hiervan maak ik aantekeningen. De resultaten van het onderzoek werk ik vervolgens uit in een verslag en koppel ik terug naar mijn collega’s. Dit ter ondersteuning van het stellen van een diagnose of het kiezen van een geschikte behandelmethode.

Amal Nabhanizadeh

Omdat ik zo'n moeilijke naam heb, noemen kinderen mij vaak “dokter Amal”. Dat is gemakkelijker dan mijn lange achternaam met het halve alfabet. Ik ben AVG (Arts voor Verstandelijk Gehandicapten), dokter voor mensen met ontwikkelings- en leerproblemen. Ik doe lichamelijk onderzoek om te kijken of er misschien lichamelijke problemen ten grondslag liggen aan bijvoorbeeld slaap-en/of gedragsproblemen. In dat geval kunnen we een medische behandeling starten. Ik kijk ook naar de vragen over de oorzaak van de beperkingen. Daarnaast geef ik ook algemene adviezen over andere hulpvragen zoals over een gezonde leefstijl, eetstoornis, anticonceptie etc.

Inge Keijers

Ik ben creatief therapeut. Dat betekent dat ik samen met jou aan de slag ga om te onderzoeken hoe we jou het beste kunnen helpen, zonder alleen te praten. We kunnen dingen oefenen en doen of ervaren op een manier die bij jou past.
Meestal kom je “alleen” naar mijn therapie en nodigen we je ouders/opvoeders enkel uit als we ze iets willen vertellen over de behandeling. De therapie is dus jouw eigen plekje waarin we goed met je bespreken en aan de slag gaan met wat voor jou belangrijk is. Door “te doen en te ervaren” zijn dingen vaak duidelijker en gemakkelijker dan wanneer er alleen maar gesproken wordt. Soms kom je bij mij voor een observatie waarin we kunnen kijken wie jij bent, waar je goed in bent en waar je het misschien nog moeilijk me hebt. Het kan tevens bedoeld zijn voor de diagnostiek om je beter te leren begrijpen en te kunnen helpen. Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld vervelende dingen hebt meegemaakt of voor jezelf wilt leren opkomen of juist wilt leren om rustiger te blijven. Dit zijn allemaal voorbeelden van dingen die je in de therapie zou kunnen leren (behandeling).

Claire Dujardin

Ik ben Creatief Therapeut. Je wordt bij mij aangemeld als jouw ouders/verzorgers samen met een behandelaar vinden dat Creatieve Therapie goed past bij jou en je hulpvraag. Creatieve therapie is vooral dingen samen doen. Maar we praten natuurlijk ook gewoon met elkaar. Er zijn verschillende Creatief Therapeuten. Ik ben zelf een Dramatherapeut. Dat betekent dat ik vooral goed ben in het samen met kinderen en jongeren (toneel) spelen en het gebruik maken van jouw en mijn fantasie. Dat doe ik om jou te helpen. Ik kan je bijvoorbeeld helpen om moeilijke dingen die je hebt meegemaakt te verwerken of meer zelfvertrouwen te krijgen. Je leert bij mij dingen over jezelf, over anderen en de wereld om je heen. Dat doen we spelend en pratend. In mijn therapie maak ik ook vaak gebruik van spelletjes, teken- en knutselmateriaal, muziek, verhalen, geleide fantasie, maar ook een voetbal komt wel eens tevoorschijn. Eigenlijk kan er gewoon ontzettend veel bij mij, zolang het maar past bij jou en de hulpvraag waar ik jou mee ga helpen in de therapie. Belangrijkst is dat jij je veilig voelt bij mij in de therapiekamer.

Milou Diederen

Ik ben kind- en jeugd psycholoog. Mij kom je bij de poli tegen als je behandeling of onderzoek nodig hebt. We gaan dan samen in gesprek, spellen of taken doen om jou zo te helpen met de vragen die jij of je ouders hebben. Met het team bespreek ik vervolgens de uitkomsten en kijken we samen wat er aan de hand is en wat er aan gedaan kan worden om je te helpen. Soms praten we ook met school of andere die voor jou belangrijk zijn.

Samen proberen we jou zo goed mogelijk te helpen.

Wil Hermans

Samen met Judith Vincken werk ik als systeemtherapeut. Systeemtherapie is een andere naam voor familietherapie, relatietherapie of gezinstherapie. De systeemtherapeut werkt met jou en met belangrijke mensen in jouw omgeving. Dat kunnen je ouders zijn en/of andere familieleden. Maar denk ook aan andere hulpverleners, school, clubs. Je leeft je leven op verschillende plekken, hebt verschillende rollen en vaak ook ander gedrag of ervaringen. Soms gaat dat goed, soms gaan dingen niet zoals je dat graag wilt of hoopt en maak je bijvoorbeeld iets ergs mee. Je kunt dat moeilijk verwerken en erover praten, lukt ook niet. Je dreigt vast te lopen. In de systeemtherapie kijken we waar je probleem vandaan komt en hoe we het kunnen oplossen. Wat en wie heb je daarvoor nodig? Dat zoeken we uit en zetten dat in gang door met elkaar te werken.

Mensen in je omgeving zijn dan belangrijk en worden daar waar dat kan of helpend is bij de therapie betrokken.

De systeemtherapeut helpt de gesprekken op gang te brengen, goed uit te voeren om weer verder te kunnen. Dit gebeurt vaak ook samen met andere behandelaren.

Judith Vincken

Samen met Wil Hermans werk ik als systeemtherapeut. Systeemtherapie is een andere naam voor familietherapie, relatietherapie of gezinstherapie. De systeemtherapeut werkt met jou en met belangrijke mensen in jouw omgeving. Dat kunnen je ouders zijn en/of andere familieleden. Maar denk ook aan andere hulpverleners, school, clubs. Je leeft je leven op verschillende plekken, hebt verschillende rollen en vaak ook ander gedrag of ervaringen. Soms gaat dat goed, soms gaan dingen niet zoals je dat graag wilt of hoopt en maak je bijvoorbeeld iets ergs mee. Je kunt dat moeilijk verwerken en erover praten, lukt ook niet. Je dreigt vast te lopen. In de systeemtherapie kijken we waar je probleem vandaan komt en hoe we het kunnen oplossen. Wat en wie heb je daarvoor nodig? Dat zoeken we uit en zetten dat in gang door met elkaar te werken.

Mensen in je omgeving zijn dan belangrijk en worden daar waar dat kan of helpend is bij de therapie betrokken.

De systeemtherapeut helpt de gesprekken op gang te brengen, goed uit te voeren om weer verder te kunnen. Dit gebeurt vaak ook samen met andere behandelaren.

Maggie Pinxt-Landerloo

ik ben Creatief Therapeut. Binnen creatieve therapie maken we gebruik van verschillende mediums, te weten:

-drama (bijvoorbeeld rollenspelen)
-beeldend (bijvoorbeeld schilderen, knutselen)
-dans & beweging en sport & spel
-muziek

Binnen de creatieve therapie praat je niet alleen, maar ga je vooral aan de slag met activiteiten binnen de verschillende media met als doel verandering aanbrengen. Je kunt zelf aangeven wat je het leukst of prettigst vindt om te doen. Want als je mag werken aan iets wat moeilijk is, maar op een manier waar je je wel fijn bij voelt en wat goed bij je past, is de kans het grootst dat de verandering ook gaat lukken. Zo kun je gedrag of tools gaan aan- of afleren. Door dit eerst te gaan ”oefenen” binnen de therapie op een laagdrempelige/veilige manier kun je leren om het je eigen te maken en het daarna toe te kunnen passen in andere situaties en op andere plekken. Eigenlijk kun je zeggen dat je binnen de creatieve therapie spelenderwijs en door ervaring op te doen, kunt werken aan gestelde doelen.

Jolanta Cechovic

Ik ben Jolanta Cechovic en bij mij kom je voor de creatieve therapie. Door middel van creatief bezig te zijn, ga ik samen met jou onderzoeken waar jij goed in bent en wat jij nog wilt leren. Nadat wij kennis met elkaar hebben gemaakt, ga ik samen met jou kijken wat voor jou de hulpvraag is en hoe ik jou daarbij kan helpen. De hulpvraag kan bijvoorbeeld zijn leren omgaan met jouw emoties, zelfvertrouwen versterken of het leren aangeven van jouw grenzen. Door creatieve materialen (b.v. klei, krijt of verf) te gebruiken ga je oefenen met nieuw gedrag. Naast hard werken, vind ik het belangrijk dat jij plezier ervaart tijdens de therapie en hier met enthousiasme weer terugkeert.

Rudi Penders

Ik ben met een duur woord canine assisted therapist. Dit betekent dat ik een therapeut ben die honden inzet om kinderen en jongeren te behandelen. We noemen deze therapievorm in onze organisatie 4voetertherapie. Deze therapie geeft kinderen en jongeren de kans om hun mogelijkheden te (her)ontdekken, het vinden van oplossingen voor hun problemen en het oefenen van (nieuwe)vaardigheden. Vaardigheden zijn dingen die je wel veranderen of wil verbeteren. Voorbeelden van vaardigheden zijn: ik kan mijn boosheid beheersen, Ik kan mijn gevoelens bespreekbaar maken. Deze therapie is dus niet enkel praten maar ook ervaringsgericht leren door activiteiten te doen met een hond.

Jacques Boermans

Net als mijn collega Philippe Collin ben ik psychiater. Om ons werk een beetje te verdelen zie ik vooral kinderen vanaf 12 jaar en ouder en soms volwassenen. Dat komt ook omdat ik eigenlijk psychiater voor volwassenen ben. Net als een kinderpsychiater onderzoek ik of iemand psychische klachten heeft en hoe dat komt. Psychische klachten is een moeilijk woord voor bijvoorbeeld heel somber zijn, in de war zijn, last hebben van drukte in het hoofd of je niet goed kunnen concentreren. Omdat een psychiater een dokter is mag hij medicijnen voorschrijven. Natuurlijk alleen als het echt nodig is en altijd in goed overleg. Vaak overleg ik met de andere medewerkers van de polikliniek zodat we samen een goede behandeling kunnen geven.

Yvonne Looijestijn

Mijn naam is Yvonne en ik ben creatief therapeut. Als je naar mij verwezen bent, gaan wij samen aan de slag om te onderzoeken waarom sommige dingen lastig gaan en proberen we dit te verbeteren. De meeste kinderen of jongeren komen 1 keer per week naar de therapie, en dan doen we spellen, creatieve activiteiten zoals schilderen en knutselen, of toneelstukjes, die jou kunnen helpen.

Carla Kunkels

Ik ben Carla Kunkels en samen met Lily Moors en Gonny de Jong zijn wij de secretaresses van de Polikliniek in Sittard, wij nemen de telefoontjes aan, maken afspraken voor de behandelaars en zorgen dat de recepten naar de apotheek worden gefaxt.

Verder doen wij alle voorkomende werkzaamheden en ondersteunen onze collega’s met administratieve zaken. Wij hebben een heel afwisselende baan!

Lily Moors

Ik ben Lily Moors. Samen met Gonny de Jong en Carla Kunkels zijn wij de secretaresses van de Polikliniek in Sittard, wij nemen de telefoontjes aan, maken afspraken voor de behandelaars en zorgen dat de recepten naar de apotheek worden gefaxt.

Daarnaast doen wij alle voorkomende werkzaamheden en ondersteunen onze collega’s met administratieve zaken. Wij zijn een soort van administratieve duizendpoot!

Gonny de Jong

Ik ben Gonny de Jong en net als mijn collega's Carla Kunkels en Lily Moors ben ik een van de secretaresses van de poli Gastenhof. Je krijgt mij of een van mijn collega's aan de telefoon als je vragen hebt of een afspraak wilt maken. Ook zorgen wij ervoor dat de recepten die je krijgt naar de apotheek worden gefaxt.

Eigenlijk zijn we een soort van duizendpoot. Naast het werk zoals ik dat hierboven beschrijf, ondersteunen wij onze collega’s met administratieve zaken. Dat maakt ons werk heel afwisselend.